In opdracht van de gemeente Delfzijl heeft CSC Sport binnen zes weken 2,5 kunstgrasvoetbalvelden en een kunstgrashocekyveld gerealiseerd. Dat kan alleen wanneer alles klopt. Projectleider Joost de Bree van CSC Sport uit Zeewolde: “Persoonlijke aandacht voor de klant, korte communicatielijnen en onze kennis, ervaring en creativiteit hebben ervoor gezorgd voetbalclub NEC Delfzijl en Hockey Club Eemsmond de komende jaren zorgeloos kunnen sporten.”

Clubs kiezen voor succes

Steeds meer sportverenigingen in Nederland kiezen voor de successen van kunstgras: constante kwaliteit, verhoogde bespeelbaarheid, eenvoudig onderhoud en lage kosten per gebruiks-uur (in vergelijking met natuurgras). CSC Sport heeft voor elke club een passende oplossing, van eredivisie tot amateurvereniging. Juist de jarenlange ervaring en de doorlopende product-innovatie spelen daarbij een grote rol. Uitvoerder Gerard Engelbertink:’’ Door een mix van specialistische onderaannemers en grondverzetbedrijf Brouwer & Brouwer is het beoogde resultaat binnen de gestelde tijd behaald’’.

Vanaf de eerste schets

CSC Sport was vanaf het prille begin betrokken bij dit project. Roelofs Advies had in opdracht van de gemeente Delfzijl een vraagspecificatie opgesteld met een Programma van Eisen. Dankzij de eigen Design & Construct-kennis kon CSC Sport de meest voordelige inschrijving (EMVI) doen, waarmee dit prachtige project werd binnengehaald. CSC Sport zorgde voor het ontwerp, de vergunningen, milieurapportages en het totale bouwmanagement en bouwde het project binnen de gestelde tijd en het gestelde budget. De nauwe samenwerking met Roelofs Advies en de gemeente Delfzijl was hierbij van grote waarde. CSC Sport-directeur Theo Ceelen: “In zo’n project moet alles samenkomen, alles moet kloppen. Elke beslissing moet raak zijn. Onze mensen hebben de kennis en ervaring om dergelijke projecten conform de afspraken op te leveren. Het blijft elke keer weer mooi om te zien dat CSC Sport hiertoe in staat is.”

Alle goeds van dichtbij

Zoals ook elders in het land streeft CSC Sport naar lokale betrokkenheid, ook van toeleveranciers en onderaannemers. Naast regionale werkgelegenheid levert dit ook veel flexibiliteit op. “En de betrokkenheid van lokale ondernemers verhoogd de kwaliteit, omdat iedereen trots genoeg is om de beste kwaliteit te leveren aan de eigen club of regio”, zegt Projectleider Joost de Bree. “Ook hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de inzet van medewerkers en een afstand tot de arbeidsmarkt, in het kader van de SROI-regeling. Het hele plan is een samenwerking op technisch, economisch en maatschappelijk gebied. En waarom zou je van ver halen, wat dichtbij ook voorhanden is?”

Een sterk team

Voor het project werd een bouwteam opgericht, bestaande uit de gemeente Delfzijl (opdrachtgever), Roelofs Advies (directievoering), Green Engineers, CSC Sport en de beide sportverenigingen VV NEC Delfzijl en HC Eemsmond. De projectleider namens de gemeente Delfzijl, Harry Boer: “De samenwerking met CSC Sport was uitermate prettig en constructief. Problemen werden snel en adequaat opgelost. Wederzijds begrip en respect zorgde dat de steeds intensievere samenwerking heeft geleid tot een optimaal resultaat. Met oog voor kwaliteit en kostenbesparingen.” De samenwerking heeft inmiddels gezorgd voor meerdere vervolgopdrachten in de directe omgeving van Delfzijl.

Hoogwaardige kunstgras matten

De exclusieve samenwerking van CSC Sport met kunstgras leverancier Greenfields leidt in alle gevallen tot het beste product voor elk project. In Delfzijl kreeg de voetbalclub de Slide Max XQ-mat geleverd. Deze wordt gekenmerkt door hoogwaardige sporttechnische eigenschappen en een lange, gegarandeerde levensduur. Voor wedstrijden, trainingen en multifunctioneel gebruik, zoals schoolsport is dit het ideale veld. De hockeyclub koos voor een semiwaterveld CSC Sport Hockey SW, een veld waarbij een duurzame beregeningsinstallatie aangelegd is. Hier wordt het hemelwater via de drainage naar een voorraadkelder geleid, zodat het bijleveren van het benodigde beregeningswater geminimaliseerd wordt. Hockey Club Eemsmond heeft maar één veld, maar de club groeit snel, dus moet dat veld continu gebruikt kunnen worden voor trainingen en wedstrijden. De gekozen grasmat garandeert deze intensieve speeleisen en ook hier is multifunctioneel gebruik mogelijk.

Deel dit in je netwerk: