Sinds vier jaar mag CSC Sport zich ook rekenen tot de specialisten voor de aanleg van atletiekbanen. Een geheel andere tak van sport, in alle opzichten. De nieuwe baan van Atletiek Vereniging Spiridon uit Gilze-Rijen levert het bewijs. In het 14-jarige bestaan van CSC Sport hebben aanleg en onderhoud van kunstgrasvelden voor hockey en voetbal een grote rol gespeeld in de groei van het bedrijf. Aanleg en onderhoud van natuurgrasvelden is daar de afgelopen jaren aan toegevoegd. Sinds vier jaar mag CSC Sport zich ook rekenen tot de specialisten voor de aanleg van atletiekbanen.

 

Weten wat je doet

De ervaring in de aanleg van sportvelden biedt CSC Sport een voorsprong in de markt van atletiekbanen. “Het projectmanagement verschilt niet zo veel”, zegt projectleider Silvio van Doorn. “Als marktleider in Nederland weten we wat we doen. In de afgelopen jaren hebben we die ervaring uitgebouwd naar atletiekbanen. Technisch en constructief vaak afwijkend van sportvelden, in de organisatie en realisatie lopen we voor op alle andere aanbieders. In ons contact met opdrachtgevers en atletiekverenigingen horen we vaak dat de samenwerking boven verwachting was. Dat komt omdat we ons richten op kwaliteit en die bereiken we ook door constructief met elkaar van gedachten te wisselen.”

 

Altijd goedgekeurd

Een speciaal projectteam, bestaande uit Silvio van Doorn, Joost de Bree en Gerard Engelbertink, richt zich op de verdere ontwikkeling van deze sport-tak binnen CSC Sport Tot nu toe werden alle aangelegde atletiekbanen direct goedgekeurd. “In sommige gevallen waren en enkele minieme correcties nodig, maar dat betrof dan vaak de afwerking rondom de baan”, aldus Joost de Bree. “Voor de technische kennis werken we samen met gespecialiseerde advies- en ontwerpbureaus. Die samenwerking loopt gesmeerd. We hebben hetzelfde belang: een hoogwaardige atletiekbaan voor de opdrachtgever. Ook voor het onderhoud maken we direct een plan. Voor atletiekbanen gelden heel andere graadmeters dan voor sportvelden; hier gaat het om groenaanslag, waterafvoer, toplaagbescherming. De meeste aangelegde atletiekbanen hebben we ook in onderhoud. De opdrachtgever is vrij in die keuze maar snapt dat je een goede baan ook goed moet houden.”

 

Het bewijs in Gilze-Rijen

AV Spiridon had vanuit de eigen gelederen een projectmanager aangesteld voor de aanleg van een nieuwe atletiekbaan in Gilze-Rijen. Hermen Jacobs: “De samenwerking met CSC Sport verliep uitstekend. Hun creativiteit, specialistische kennis en nauwkeurigheid hebben een prachtig resultaat opgeleverd. Je merkt dat ze gewend zijn om dergelijke projecten te realiseren. Ze raken nergens van in paniek en als het nodig is weten ze zelfs snel en adequaat oplossingen aan te dragen.” In korte tijd werd werd voor AV Spiridon een atletiekbaan gebouwd, met eadviseur Lomme Siebenga: “De open communicatie voor en tijdens het project heeft geleid tot een zorgeloze oplevering in zeer korte tijd. Dit kan alleen met een team dat ervaring koppelt aan flexibiliteit en knowhow.”

 

Papendal op de rol

CSC Sport is op dit moment bezig met de voorbereidingen van de aanleg van een nieuwe atletiekbaan op Topsportcentrum Papendal. Silvio van Doorn: “Er moet zelfs een extra ‘sprintbaantje’ voor Dafne Schippers worden aangelegd. Ook hier moeten we weer alles uit de kasten halen voor topkwaliteit. Samen met TenCate werken we aan een nog snellere toplaag, met SuperSub blijven we doorontwikkelen in de onderlaag en de constructie. Ondanks alle ervaring die we intussen hebben, blijven we innoveren. Atletiekbanen in Nederland verdienen de topkwaliteit die we kunnen leveren. Alle betrokken partijen staan in de startblokken.”e.

Deel dit in je netwerk: