CSC Sport is op maandag 19 december begonnen met de renovatie van twee bestaande kunstgras voetbalvelden op het voetbalcomplex van N.E.C. Nijmegen. De werkzaamheden zullen door CSC Sport tijdens het kerstreces worden uitgevoerd, zodat de beide velden in de eerste week van het nieuwe jaar 2017 weer bespeelbaar zijn.

Na proefbespeling door N.E.C. op een identiek veld (MX Trimension Nature) op het K.N.V.B. complex te Zeist heeft N.E.C. heeft voor de MX Trimension gekozen.

De bestaande kunstgrasmatten zullen door CSC Sport, in samenwerking met het bedrijf Re-Match, worden opgenomen en afgevoerd. De bestaande kunstgrasmatten zullen op een verantwoorde wijze worden verwerkt. Re-Match rolt de te vervangen kunstgrasvelden op en vervoert beide kunstgrassystemen in zijn geheel naar de fabriek in Denemarken. Daar worden alle componenten gerecycled. Van het kunstgras worden nieuwe grondstoffen gemaakt voor de kunststofindustrie. Het zand en het rubber infill worden gescheiden waardoor er 99,95% zuivere producten uit de fabriek komen. Het zand kan worden ingezet in de (sportvelden)bouw. Deze hergebruiktoepassing geldt eveneens voor het rubber, maar hiervoor zijn ook zeer veel nieuwe toepassingen buiten de sportveldenindustrie, zoals de productie van antislipmatten, de vervaarding van koe-matrassen, of als filler in nieuwe ru   bbercompounds.

Na het herstellen en fijnprofileren van de bestaande sporttechnische lagen en de omliggende betonverhardingen, zal er een Shockpad worden aangebracht door CSC Sport. Op de Shockpad zal op beide voetbalvelden de geweven kunstgrasmat van GreenFields worden geïnstalleerd; de GreenFields MX Trimension Nature. Deze is FIFA* en FIFA** gecertificeerd. De velden zullen worden voorzien van een natuurlijke kurk infill.

Na de renovatie van de kunstgrasvelden zal CSO (Ceelen Sport Onderhoud) verantwoordelijk worden voor het onderhoud van de kunstgrasvelden.

necnec 1nec 2nec 3

 

 

Deel dit in je netwerk: