In de maand maart heeft C.S.C. op een kunstgras infield gerealiseerd voor het honkbalveld (2) en op een softbalveld (3) bij hoofdklasser HCAW te Bussum. In 2013 is het infield van het hoofdveld reeds van kunstgras voorzien. Door de zeer positieve ervaringen met kunstgras hebben HCAW en Gemeente Gooise Meren ervoor gekozen om ook veld 2 en 3 van een kunstgras infield te voorzien.

Carel van Joolen (bestuurslid) van H.C.A.W.: door het kunstgras is er zekerheid voor bespelen en dat is prettig voor onze organisatie. Mede door de positieve ervaringen op veld 1 van de (hoofdklasse)spelers zijn wij zeer verheugd dat we nu ook veld 2 en 3 in kunstgras hebben uitgevoerd.

Het infield van het softbalveld bestaat volledig uit kunstgras, waaronder dus ook het slagperk, de honken en de werpcirkel. Het softbalveld is volledig uitgevoerd met rood kunstgras. De warning track is sporttechnisch aangepast door deze hoger met zand in te vullen waarmee er een herkenbaar verschil in schokabsorptie en energierestitutie ontstaat waardoor de speler wordt gewaarschuwd. Op deze manier is er een onderscheid gecreëerd tussen het veld en de warning track.

Bij het honkbalveld is alleen de werpheuvel uitgevoerd in halfverharding en de honken en runningtracks ook in kunstgras. Voor de KNHSB is dit een pilot. Het honkbalveld is zowel met rood (t.p.v. gravel) als groen (t.p.v. natuurgras) kunstgras uitgevoerd. Deze keuze is gemaakt om visueel de gravel en het natuurgras na te bootsen. Bij het honkbalveld is er onderscheid gemaakt qua invulling voor drie situaties. De warning track is met meer zand ingevuld en heeft een hoge hardheid gekregen, de running tracks van honk naar honk hebben een wat lagere hardheid, maar toch duidelijk hoger dan de overige delen. Het overige deel van het veld is ingevuld als een standaard kunstgrasveld, dus gesimuleerd naar het voormalige natuurgras.

Door de goede samenwerking tussen H.C.A.W. Bussum, Gemeente Gooise Meren en C.S.C. is de opdrachtverstrekking snel verlopen en zijn de velden alsnog voor de start van het seizoen gerealiseerd.

Deel dit in je netwerk: