Het college van B&W van Hellendoorn stelt de gemeenteraad voor om nog dit jaar 1,5 miljoen euro te investeren in drie non-infill-velden (Greenfields MX NF), één waterveld voor hockey en ledverlichting voor al deze velden.

Greenfields heeft de gemeente Hellendoorn een voorstel gedaan om de vier kunstgrasvelden aan te leggen. Voor voetbalverenigingen Hulzense Boys, DES, De Zweef en hockeyvereniging HCHN in Nijverdal is de noodzaak aangetoond voor de aanleg van de kunstgrasvelden op sportpark Smidserve en sportpark Gagelman in Nijverdal. Daarom stelt het college van de gemeente Hellendoorn voor aan de raad om nog dit jaar de nieuwe kunstgrasvelden aan te leggen.

Investering naar voren
In de begroting is voor dit jaar 400.000 euro gereserveerd en in 2019 is 800.000 euro geraamd voor deze nieuwe velden. Het college stelt de gemeenteraad voor om het investeringsbedrag van 800.000 euro één jaar naar voren te halen. ‘Door deze investering nog dit jaar te doen, kunnen we de capaciteitsproblemen met de velden bij de vier verenigingen dit jaar nog oplossen. De gemeente heeft hiervoor al geld gereserveerd’, aldus sportwethouder Dennis op den Dries. CSC Sport zal de aanleg doen en is de komende tien jaar verantwoordelijk voor het groot onderhoud van de kunstgrasvelden.Nieuwste technologie
Gert Boers, Managing Director Tencate/Greenfields EMEA vult aan: ‘Wij zijn verheugd dat de gemeente Hellendoorn heeft gekozen voor de kunstgrasvelden van Greenfields. Door de aanschaf van de non-infill-velden installeert de gemeente Hellendoorn kunstgrasvelden van de hoogste kwaliteit die ontwikkeld zijn met de nieuwste technologie. Hierdoor zijn de velden zuiniger in onderhoud, sneller te installeren en zullen zeker geen milieu- of gezondheidsproblemen ontstaan. Dat wij deze oplossing mogen leveren en ook nog eens zo dicht bij ons hoofdkantoor in Nijverdal, is iets waar wij trots op zijn.’De gemeenteraad van Hellendoorn bespreekt op dinsdag 10 juli het voorstel over de kunstgrasvelden.
Deel dit in je netwerk: