036 - 54 89 320 info@cscsport.nl

Opbouw hockeyveld

Ga naar Home

Foam vs. E-layer: Kies de juiste shockpad

Omdat een waterveld wordt gebouwd op een harde fundering, moet er tussen de sporttechnische laag en de kunstgrasmat een shockpad komen die zorgt voor demping en sporttechnische eigenschappen. Hiervoor zijn globaal twee opties. Een E-Layer of Foam. Een E-Layer is een duurzame laag van gebonden rubber met eventueel steenslag of andere kunststoffen. Deze wordt in situ geïnstalleerd op de constructie door middel van een kleine asfalteermachine.

De E-Layer zorgt voor superieure speleigenschappen en absolute vlakheid. De andere mogelijk is om voor een Foam laag als shockpad te kiezen. Hierbij wordt Foam uitgerold over de constructie alvorens de kunstgrasmat er overheen wordt gelegd. De Foam zorg voor een goede basis qua speeleigenschappen, hiermee ontstaat een veld dat voldoet aan alle normen. Daarnaast is het tevens een voordelige keuze.

Aanleg kunstgrasveld hockey

Voor een lange levensduur

E-layer

Ecocept Sportlayer+

ecocept sport plus

Slijtvast vlak speelveld

Levensduur van 25 jaar

Extra hoge shock absorptie

Extra gedempte balstuit

Ecocept Sportlayer

ecocept sport

Slijtvast vlak speelveld

Levensduur van 25 jaar

Hogere shock absorptie

Bestaat uit gerecyclede kunstgrasvelden

Heeft u behoefte aan advies?
Neem contact op met één van onze adviseurs

ET-layer

et-layer

Slijtvast vlak speelveld

Levensduur van 25 jaar

Gedempte balstuit

Hogere shock absorptie

E-layer

Slijtvast vlak speelveld

Levensduur van 20 jaar

Hoge energie restitutie

e-layer

Foam

foam

Economische keuze

Basis voor velden op ongebonden fundering

Inklemmen

Inklemmen van de mat is verplicht bij watervelden en semi-watervelden (m.u.v. semi-watervelden geïnstalleerd op lava-rubber). Er zijn verschillende mogelijkheden. Inklemmen kan met behulp van een klemband of een klemrail. Beide oplossingen kunnen wij leveren.

Slagplanken

Slagplanken zijn een verplicht onderdeel bij hockeyvelden. Ze zijn beschikbaar in verschillende materialen. De keuze van het materiaal hangt af van de wensen van de klant. Wij kunnen ieder type slagplank leveren.

Beregening

Beregening is een belangrijk onderdeel voor de levensduur van het hockeyveld. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor wateropslag, type sproeiers en de mogelijke sproeipatronen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw hockeyclub?
Vraag kosteloos uw maatwerk offerte op