Onlangs zijn de eerste GreenFields DT3 velden in Nederland aangelegd. De primeur was voor de voetbalclubs ASWH en IFC in Hendrik-Ido-Ambacht, een plaats in de provincie Zuid-Holland. Bij beide clubs werd het hoofdveld voorzien van dit nieuwe kunstgrasssysteem aangelegd door CSC  Sport, partner van GreenFields. CSC  Sport  legt jaarlijks zo’n 70 hockey- en voetbalvelden aan samen met GreenFields.

De twee clubs zijn buren van elkaar op sportpark Schildman en trokken gezamenlijk op bij dit project. Anders dan meestal het geval is, lag de regie niet in handen van de gemeente maar bij de clubs zelf. ‘Dat is vrij uniek’, aldus voorzitter Cees Bijl van IFC. ‘De gemeente heeft het budget vastgesteld, daarbinnen waren wij vrij om onze keuzes te maken voor de leverancier en de aannemer. We waren ook zelf verantwoordelijk voor het toezicht op de uitvoering.’

De clubs hebben zich eerst uitgebreid georiënteerd. Ze zijn zelfs naar Zweden afgereisd om een prototype van het GreenFields DT3 systeem te bekijken. Door de velden gelijktijdig aan te laten leggen, konden ze een besparing op de aanlegkosten bereiken.

 

Technisch voetbal 

In de eerste helft van september werden de nieuwe velden opgeleverd. De reacties zijn enthousiast.

Dit veld voelt heel goed’, aldus bestuurslid Michel Nys van ASWH. ‘We hebben hiermee een enorme kwaliteitsslag gemaakt.’ Voorzitter Bijl van IFC: ‘Bij ons ligt de nadruk op technisch voetbal. Ik verwacht dat onze spelers op dit veld nog beter uit de voeten kunnen.’

 

Beide clubs kennen een rijke geschiedenis, IFC is opgericht in 1927, ASWH twee jaar later. Beide zijn vrij grote clubs met meer dan duizend leden. ASWH is een zaterdagclub, het eerste komt uit in de Hoofdklasse. IFC biedt zowel zaterdag- als zondagvoetbal. De eerste elftallen komen uit in de Vierde Klasse zaterdag en Eerste Klasse zondag.

Deel dit in je netwerk: