Dit initiatief maakt het mogelijk dat gemeenten, sportverenigingen en andere organisaties end-of life kunstgras op een duurzame wijze kunnen laten verwerken.

Moederbedrijf TenCate Grass Group investeert in de oprichting van GBN Artificial Grass Recycling B.V.(GBN-AGR). Dit bedrijf zal vanaf eerste kwartaal 2020 in het Westelijk Havengebied in Amsterdam kunstgras recyclen tot hoogwaardige circulaire grondstoffen die kunnen worden hergebruikt in de industrie en in de aanleg van nieuwe kunstgrasvelden. Tot die tijd neemt verwerkingsbedrijf GBN-AGR oud kunstgras in op een tijdelijke locatie.

CEO TenCate Grass Group, Michael Vogel:
“TenCate Grass streeft ernaar het meest innovatieve en duurzame kunstgras te leveren met een zo klein mogelijke belasting voor het milieu. We zijn daarom verheugd om samen te werken met dé expert op het gebied van recycling GBN Groep. Met dit initiatief nemen we onze verantwoordelijkheid voor de hele kunstgrasketen, van productie tot verwerking tot hergebruik. Hiermee zetten we een eerste stap in wereldwijd circulair werken.”
GBN-AGR werkt aan 100% circulaire verwerking van kunstgras, zodat BRL-certificering mogelijk wordt. Hiermee kan aan zowel opdrachtgevers als afnemers van circulaire grondstoffen een volledig transparant en hoogwaardig proces worden gegarandeerd. GBN-AGR zal jaarlijks een impact rapport publiceren, dat onder andere aangeeft hoeveel vierkante meters kunstgras zijn verwerkt, tot welke grondstoffen of producten, en waar de producten zijn beland.

Over TenCate Grass Group
TenCate Grass Group en haar dochterondernemingen ontwikkelen, produceren, vermarkten, verkopen, installeren en onderhouden kunstgras voor toepassing in met name (top)sport, recreatie en landschapsarchitectuur. TenCate Grass Group is wereldwijd actief en heeft meerdere vestigingen en fabrieken in Europa, Midden-Oosten, Azië en de Verenigde Staten.

Dochteronderneming CSC Sport is marktleider in de aanleg van kunstgrassportvelden voor voetbal, hockey en alle overige outdoor sporten zoals tennis, korfbal, honkbal en rugby in Nederland.
GreenFields is leverancier van hoogwaardig kunstgras voor sporttoepassingen in Nederland en het buitenland.

Over GBN-AGR
GBN Artificial Grass Recycling B.V. is een zelfstandig bedrijf dat volledig wordt aangestuurd door GBN Groep, een vooraanstaand Nederlands bedrijf voor verwerking van grond- en reststoffen. GBN Groep is onderdeel van Strukton. GBN zoekt in de value cases die zij ontwikkelt altijd bewust de samenwerking met andere marktpartijen. GBN-AGR is met steun van ketenpartners Antea Sport, Edel Grass, Ten Cate Grass Group, Greenfields, CSC Sport, Sports & Leisure Group en Domo Sport Grass opgericht.

Over GBN Groep
GBN Groep heeft als missie om grondstoffen voor iedereen beschikbaar te houden. Nu en in de toekomst. Zij doet dit door de cirkel rond te maken en een 100 procent circulair gebruik van die materiaalstromen mogelijk te maken, die niet hernieuwbaar zijn. Daarmee dringt GBN het gebruik van primaire grondstoffen terug en kan de wereld blijven bouwen en produceren.

Contact TenCate Grass Group: communications@tencategrass.com

Deel dit in je netwerk: