Half juni start CSC GreenFields met de grootschalige renovatie bij Z.S.V. Schaerwijede. Bij deze renovatie zullen 3 bestaande kunstgras hockeyvelden omgebouwd worden naar drie moderne GreenFields TX Elite kunstgras hockeyvelden.

De velden zijn ontwikkeld voor topniveau hockey en bevatten alle sportfunctionele eigenschappen die op tophockey niveau verwacht mogen worden. Naast de keuze voor de GreenFields TX Elite is tevens gekozen voor toepassing van EcoCept™ sportfunctionele dempende onderlagen, een nieuwe ontwikkeling van de TenCate Grass groep. Deze gebonden sportfunctionele dempende onderlagen worden gemaakt van een hoge component gerecycled kunststof waarin een gedeelte gebruikte kunstgrasvelden wordt verwerkt in combinatie met korrels van een speciaal geselecteerd rubber compound. Twee van de drie nieuwe velden zullen met deze EcoCept™ onderbouwlagen uitgevoerd worden. Dit zullen de eerste gerecyclede sport functionele onderlagen voor hockey worden die de combinatie CSC GreenFields in Nederland aan zal leggen.

Ton Raaphorst van CSC GreenFields: “Op Schaerweijde realiseren wij deze zomer drie tophockey TX Elite hockeyvelden waarbij wij het bestaande TX hockeyveld doorontwikkeld hebben naar een veld wat technisch nog sneller is, maar ook toegenomen heeft aan comfort en waterbergend vermogen door het toepassen van een nieuwe vezelstructuur.”

De mogelijkheden voor breedte- en topteams van Schaerweijde worden door de renovatie aanzienlijk vergroot. Trainings- en wedstrijdfaciliteiten worden sterk verbeterd. Zo wordt het voor internationale topteams erg aantrekkelijk om zich op het complex van Schaerweijde voor te bereiden op interlands en toernooien. Het complex wordt een state-of-the art hockeycomplex, waarbij gekozen is voor aanleg van groene speelvelden met blauwe uitloopstroken, en tevens wordt het complex voorzien van bijbehorende nieuwe hekwerken en andere materialen. Op vrijdag 1 september zullen de nieuwe velden officieel worden geopend.

Het GreenFields TX Elite kunstgras hockeyveld is ontwikkeld voor hockeywedstrijden op internationaal topniveau. Zo zal het veld onder andere deze zomer in het vernieuwde Wagener Stadion in Amstelveen geïnstalleerd worden, waarop in augustus dit jaar de wedstrijden ten behoeve van de Europa Cup Hockey 2017 gespeeld gaan worden. Het veld is een doorontwikkeling van het succesvolle GreenFields TX-kunstgras hockeyveld welke tijdens de WK Hockey 2014 in Den Haag gebruikt werd.

Z.S.V. Schaerwijede

Deel dit in je netwerk: