Het Sparta stadion is door de gemeente Rotterdam verkozen tot één van de stadions waar een aantal wedstrijden van het UEFA Woman’s EURO 2017 plaatsvinden. Omdat de wedstrijden van het UEFA Woman’s EURO 2017 op natuurgras plaatsvinden heeft CSC sport het bestaande kunstgras veld en sportechnische laag verwijdert en weer aangevuld met grond om daar vervolgens natuurgraszoden op aan te brengen. De natuurgraszoden komen op een speciaal zandbed te liggen waar in de bovenste laag een voedingslaag van compost wordt doorgemengd. In deze laag wordt ook een tijdelijke natuurgras beregening aangebracht.

Het natuurgras veld is 26 juni geïnstalleerd en de eerste wortel groei is op 29 juni al duidelijk herkenbaar. Het veld heeft ook de regenbuien van 28 juni goed doorstaan dus dat betekent dat we gerust naar de start van het UEFA Woman’s EURO 2017 kunnen toe werken. Door de UEFA is een speciaal onderhoudsprogramma opgesteld om de natuurgrasmat gedurende de UEFA Woman’s EURO 2017 in topconditie te houden. CSC sport heeft hier een speciaal team van onderhoudmanagers voor aangesteld. Na de laatste wedstrijd van het UEFA Woman’s EURO 2017 in het stadion zal deze tijdelijke natuurgrasmat weer worden verwijderd en wordt er een nieuwe kunstgrasmat geïnstalleerd, een GreenFields MX Elite kunstgrasmat met zand/sbr/infill.

André Wolbrink heeft het gehele plan voor het tijdelijke natuurgras veld ontwikkeld. André is de specialist voor natuurgras projecten bij CSC sport•GreenFields en kan trots zijn op het resultaat. CSC sport verzorgt de gehele uitvoering inclusief het herplaatsen en plaatsen van de nieuwe kunstgras mat in twee weken. De uitdaging in dit project zit hem vooral in tijd. In het korte tijdsbestek van 2,5 maand vinden drie veldinstallaties en de UEFA Woman’s EURO 2017 plaats. Een topprestatie die alleen bereikt kan worden met een optimale samenwerking tussen vele specialismen.

De huidige kunstgrasmat is verplaatst naar het trainingscomplex van Sparta aan de Bok de Korverweg. Hierbij is de sporttechnische onderlaag geherprofileerd, zodat deze weer aan de NOC-NSF normering voldoet. Dit kunstgras veld is inmiddels al weer FIFA* goedgekeurd.

 

Sparta-installatie-natuurgras-2017-(1) Sparta-installatie-natuurgras-2017-(2) Sparta-installatie-natuurgras-2017-(3) Sparta-installatie-natuurgras-2017-(4) Sparta-installatie-natuurgras-2017-(5)

Deel dit in je netwerk: