Hoofddorp – CSCsport•GreenFields is dinsdag 3 april in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer gestart bij S.V. Hoofddorp met de aanleg van het eerste volledige NonFill voetbalveld in Nederland. De NonFill velden maken geen gebruik meer van invul granulaten zoals SBR, TPE of EPDM. Discussies over microplastic en gezondheidsrisico’s voor gebruikers behoren bij NonFill tot het verleden.

NonFill velden zijn in de toekomst beter te recyclen tot producten die onder andere weer bij realisaties en renovaties van kunstgrasvelden zijn toe te passen. CSCsport•GreenFields introduceerde onlangs meerdere duurzame oplossingen met gerecycled kunstgras.

De NonFill kunstgrasvelden zijn het resultaat van jarenlange ontwikkeling en kunnen thans onder KNVB certificaat worden geleverd. De duurzame oplossing is gecombineerd met optimale sporttechnische performance, speelcomfort en veiligheid voor spelers en milieu.

“Wij geloven er sterk in dat dit dé nieuwe generatie kunstgras is en dat wij daarmee klaar zijn voor de toekomst,” aldus Theo Ceelen, CSC Sport.

Het bestuur van S.V. Hoofddorp is zeer ingenomen met haar gloednieuwe NonFill voetbalveld, het eerste in Nederland.

“We zijn heel trots, dat deze primeur ons ten deel is gevallen. Onze vereniging hecht altijd grote waarde aan de kwaliteit, veiligheid en voetbalplezier op onze accommodatie. Met dit volgens een geheel nieuw procedé vervaardigd kunstgrasveld, zijn we ervan overtuigd die belangrijke voorwaarden opnieuw gedurende heel veel jaren aan onze leden en gasten te kunnen bieden,’’ aldus Ton Hofstra, bestuurslid S.V. Hoofddorp.

Deel dit in je netwerk: